dinsdag 29 oktober 2013

Ruth I en II

Er waren eens 3 Schoonebeeker schapen die een landje begraasde bij een boerderij op het drentse platteland. In deze boerderij woonde een meisje die Ruth heette en die het erg leuk vond om de schapen te verzorgen. De schapen werden al snel naar haar vernoemd; Ruth I, II en III.
Op een dag werd er besloten dat Ruth I, II en III het ook heel fijn zouden hebben in een schaapskudde, want de verzorging werd toch wel een beetje zwaar.
Ruth was verdrietig, maar vond het wel fijn dat ze nu met andere schapen op de heide lekker konden grazen. Wel wilde ze graag iets van de schapen waar zij ze aan kon herinneren en dus bedacht haar moeder dat ze misschien wel iets met de wol van de schapen konden gaan doen. En dus werd er besloten om de vachten te vilten. De 2 mooiste vachten werden uitgekozen en belegd en versierd met wol. Wat een feest!Hierna werd de wol natgemaakt en licht aangevilt. Best wel een werkje hoor! 
Vervolgens werden de vachten met vrouw en macht gerold om uiteindelijk dit resultaat te krijgen. 

Ruth I de voorkant


Ruth I de achterkantRuth II de voorkant
 

Ruth II de achterkant
Ohh wat was iedereen blij met de gevilte vachten van Ruth I en II. 
Nu nog bedenken waar ze neer te leggen.......


6 opmerkingen:

 1. Wat een lief, mooi en wollig aandenken aan de schaapjes! Leuk idee, en heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vele handen maken.... ik weet dat vilten niet een licht klusje is. Toch denk ik dat het leuk was om met meerdere handen te gaan vilten. Heb er niet al te veel verstand van, maar het resultaat is mooi en vooral een mooie herinnering aan een periode die afgesloten is. De gekleurde draden zijn waarschijnlijk van een ander schaap, maar maken de onderkanten wel heel bijzonder. Ze verdienen een mooie plek. Ook zo'n zin in de Midwinterwolmarkt???!!! duurt helaas nog wel even......
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Leuk die achterkant met vrolijke kleurtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Very neat! So the locks don't felt on the other side?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig verhaal met de schitterende vachten als tastbare herinnering aan zowel de schaapjes als het samen vilten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...